Skip to main content
Regional GM EMEA
Tags: Maintenance , SDN
Date: January 28, 2015

Onderhoud uitbesteden door komst SDN

SDN

We zien jaarlijks weer een opeenstapeling van hypes voorbijkomen. Maar nu 2015 net is begonnen, is het slim om er eens goed over na te denken welke ‘catchphrases’ daadwerkelijk aan zullen slaan, welke zullen verdwijnen, en welke daadwerkelijk een aanwinst zullen zijn voor de IT.

Eén ding is zeker: software-defined networking zal voorlopig het onderwerp blijven van menig discussie. Op dit moment zijn er op de markt een flink aantal spelers aan het uitvechten wie SDN het meeste kan beïnvloeden, het beste kan invullen en zijn eigen stempel op SDN kan drukken. SDN lijkt iets te zijn waar de meeste giganten uit de industrie hun tanden in willen zetten. Voor bedrijven zoals Cisco en Brocade staat er veel op het spel, aangezien hun klanten sterk afhankelijk zijn van hardware-specifieke oplossingen voor SDN en de inkomsten uit dergelijke netwerkupgrades een belangrijk onderdeel van de totale winst en omzet vormen.

In plaats van te gissen waar SDN naartoe gaat, kunnen we het beter hebben over waar het zich op dit moment bevindt. Op dit moment wordt de wereld van SDN sterk gedomineerd door enkel de allergrootste technologiebedrijven (zoals Google). Het zal nog wel even duren voordat SDN een haalbare werkelijkheid wordt voor andere bedrijven. Voor ondernemingen en kleinere organisaties ziet de markt er op dit moment als volgt uit:

  • Kleinere, flexibelere, groeiende organisaties vermijden alles dat weg heeft van een gesloten ecosysteem, een hardware-specifieke oplossing, dus kiezen zij voor een aanpak gericht op service en applicaties.
  • Wat betekent dit precies? Klanten weten niet zeker wat SDN voor hen kan betekenen – het is een verwarrend onderwerp waarover nog veel onduidelijkheid bestaat.

Gezien hoe ver SDN geëvolueerd is in de markt en de mogelijke voordelen die het klanten kan bieden, is mijn advies aan klanten om slim en pragmatisch te zijn. Daarnaast is het belangrijk om zeer kritisch te bekijken waar, maar bovenal waarom, een upgrade wordt uitgevoerd.

  • Vermijd traditionele, beleidsmatige upgrades zoveel mogelijk
  • Maak gebruik van een externe partij voor onderhoud. Zo heeft u het heft stevig in handen en bepaalt u zelf wanneer/wat u wilt upgraden.
  • Als de middelen die u op dit moment gebruikt voldoende zijn voor uw zakelijke behoeften, gebruik deze dan tijdens de overgangsperiode

Het is nu niet het moment om een grootschalige upgrade uit te voeren als over 2 jaar veel duidelijker is welke voordelen SDN kan hebben bij een dergelijke upgrade.

Questions? Comments?

Talk to our team of expert engineers, product managers, and technicians by emailing us at experts@curvature.com