Direkt zum Inhalt
Global Product Manager for Servers & Storage
Tags: Servers
Date: Mo., 25.08.2014 - 09:30

5 vragen die u uzelf kunt stellen wanneer u uw volgende server kiest

Servers Image

Vaak ondersteunen we onze servers niet efficiënt genoeg. De processor is niet solide genoeg, we installeren niet genoeg geheugen en soms denken we niet aan de hoeveelheid poorten die we nodig hebben. Voor de beste ondersteuning van de servers in uw netwerk kunt u de volgende vijf vragen bekijken die iedereen zichzelf zou moeten stellen bij het kiezen van een server.

Welk type toepassingen zult u gaan uitvoeren, en hoeveel?

Voor welke server u kiest, hangt volledig af van de toepassingen die u uitvoert. Toepassingen zijn meestal zeer solide. Als u niet over de juiste hardware beschikt om de toepassing te ondersteunen, kunt u last hebben van vertraging, fouten en nog erger: downtime. Neem altijd contact op met de OEM van elke toepassing voor de hardwarevereisten die u mogelijk nodig hebt. Voor bedrijven met veel verschillende toepassingen (bijv. voor bestanden, e-mail, CRM en database) hebt u een sterkere tower-, rack- of bladeserver nodig.

Welk type processoren hebt u nodig, en hoeveel?

Bij het selecteren van de typen processoren voor de server die u wilt gebruiken, moet u rekening houden met de toepassingen die u gebruikt. In de meeste gevallen vereisen toepassingen een bepaald type processor, een bepaalde core en een bepaalde snelheid. Het laatste wat u wilt is een processor aanschaffen die te krachtig is: u wilt geen geld uitgeven aan iets dat u niet nodig hebt. En belangrijker nog: u wilt geen processor aanschaffen die u geen gebalanceerde server kan bieden omdat hij knelpunten veroorzaakt.  

Welk type switchpoorten hebt u nodig om de server te ondersteunen, en hoeveel?

Klanten bestellen soms te veel servers en komen er dan achter dat ze niet genoeg poorten op hun switch hebben om ze op aan te sluiten. Vergeet niet om na te kijken hoeveel lege poorten u in uw bestaande netwerk beschikbaar hebt, om te zien of u nog een switch moet aanschaffen ter ondersteuning van de implementatie van uw nieuwe servers. Controleer of u voldoende poorten op uw switch hebt voor het implementeren en ondersteunen van de geplande hoeveelheid servers. 

Hoeveel geheugen hebt u nodig?

Laten we eerlijk zijn… als het om geheugen gaat, is meer altijd beter. Dit kost aanvankelijk meer, maar wie wil zijn netwerk stilleggen om meer geheugen op de server te installeren terwijl u dit meteen aan het begin al had kunnen doen? U kunt uw server het beste maximaliseren met geheugen om te voorkomen dat u het netwerk onnodig stil moet leggen. Niemand wil zich in het weekend bezighouden met de herinstallatie van servers. NIEMAND.

Hoeveel vermogen hebt u echt nodig?

Bereken ten slotte hoeveel energie u voor uw server nodig hebt, zodat u kunt zorgen voor passende netstroomvoeding. Energieverbruik, of liever energiebesparing, is in elke omgeving een veelbesproken onderwerp. Ga ook niet voorbij aan het feit dat uw server veel stroom kan verbruiken, afhankelijk van de onderdelen die u installeert. Bekijk de stroomafname per onderdeel en kies op basis van de behoeften van uw omgeving.

Questions? Comments?

Talk to our team of expert engineers, product managers, and technicians by emailing us at experts@curvature.com